După lunile de iarnă, majoritatea dintre noi avem ceva mai multă energie, așa că mișcarea fizică ar trebui să se afle pe lista noastră de priorități. Exercițiile fizice de orice fel, alergatul și nu numai vin cu o mulțime de efecte benefice pentru organism, dar… și aici poți completa după cum vrei tu. Este de fapt mult mai dificil să găsești motivația să începi să fii mai activ, pentru că pe urmă îți va fi mai simplu și chiar vei adora să faci mișcare.

Începerea unei rutine de exerciții fizice poate fi intimidantă pentru mulți oameni – și știm prea bine cum e, dar iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să începi.

Alege un sport sau un exercițiu fizic care îți place

Este mult mai ușor să găsești motivația de care ai nevoie dacă vei începe prin a descoperi care este acea activitate fizică care îți face plăcere și care te va face să o faci cu plăcere o perioadă mult mai îndelungată. Poți încerca mai multe sporturi sau activități până găsești ceva care să-ți placă, nu este nicio problemă dacă acum, la început, nu este niciunul care să îți atragă cu adevărat atenția.

Stabilește obiectivele

Vrei să faci sport pentru a fi mai sănătos, să crești masa musculară, să ai o condiție fizică mai bună, să slăbești… Sunt doar câteva dintre obiectivele care te pot determina să nu mai amâni prea mult momentul și să începi chiar acum să faci schimbările necesare. Atenție însă, este important să-ți setezi obiective clare și realiste, astfel încât să ai un scop clar în minte. Începe cu obiective mici și crescând treptat în intensitate și durată.

Creează-ți un program

Ai trecut prin cele două etape de mai sus? Atunci trebuie să o respecți și pe cea de-a treia regulă, și de aceea stabilește un program de exerciții fizice și asigură-te că te ții de el cum se spune. Poți să începi cu doar câteva minute pe zi și să crești treptat timpul și intensitatea exercițiilor. Va fi mult mai simplu așa, și nici nu vei simți că ești epuizat după ședința de exerciții fizice.

Găsește un partener de antrenament

Este mult mai simplu și ești mult mai motivat să continui dacă vei proceda așa. Încearcă să găsești un partener de antrenament sau un grup de exerciții fizice pentru a-ți crește motivația și a fi responsabil față de angajamentul tău. Vei vedea că nu vei mai dori să renunți atunci când simți că este prea greu pentru tine.

Fii constant

Nu rezolvi nimic dacă într-o zi te antrenezi câteva ore și apoi ”uiți” complet de mișcarea fizică timp de câteva zile sau chiar săptămâni. Dimpotrivă, după cum susțin chiar specialiștii, este important să fii consecvent și să-ți faci timp pentru exerciții fizice în programul tău zilnic. Nu renunța dacă întâmpini obstacole sau dacă ai o zi mai ocupată, pentru că poți foarte bine să faci mișcare chiar și acasă, într-o zi ploioasă, dacă nu ai chef să ajungi la sală sau să alergi prin parc.

Consultă un profesionist

Dacă nu știi ce tip de exerciții fizice să faci sau cum să le faci corect, este recomandat să consulți un antrenor personal sau un specialist în fitness care să te ajute să-ți dezvolți un program adaptat nevoilor tale.

Găsește momentul potrivit

Ăncearcă să găsești un moment potrivit în timpul zilei când te simți cel mai energizat și motivat pentru a face exerciții fizice. Poți să-ți începi ziua cu o sesiune de exerciții fizice pentru a-ți crește nivelul de energie și pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit, sau să te antrenezi în timpul pauzelor de la serviciu sau chiar înainte de culcare. Tu știi cel mai bine cum să jonglezi cu programul tău.

Folosește-te de tehnologie

Nimic mai simplu! Chiar poți folosi resursele disponibile pentru a-ți ajuta să-ți atingi obiectivele. Există la ora actuală o mulțime de aplicații de fitness și site-uri web care oferă programe de antrenament, planuri de nutriție și nu numai care îți pot veni în ajutor.

Schimbă rutina

Pentru a evita plictiseala și pentru a-ți menține motivația, încearcă să schimbi rutina de exerciții fizice din când în când. Poți să încerci un nou sport sau activitate fizică și vei vedea că rezultatele încep din nou să apară.

Stabilește recompense

Uneori, chiar avem nevoie de o răsplată pentru munca noastră, așa că nu este deloc greșit să îți oferi recompense mici pentru a-ți menține motivația și a-ți răsplăti eforturile. Poți să-ți promiți o cină la restaurantul preferat sau o sesiune de masaj după ce ai atins un obiectiv important.

Fii răbdător cu tine însuți

Reține că nu este nevoie să fii perfect și să-ți atingi obiectivele imediat. Învață să fii răbdător cu tine însuți și să te concentrezi pe progresul făcut pe termen lung.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *